12 - maj dagbokens dag

Publicerad den 7 maj 2024
12 maj 2024

12 maj - dagen som blir bevarad Delta online www.folklivsarkivet.lu.se Den 12 maj uppmuntras människor över hela Sverige att delta i ett unikt kulturellt projekt, att föra en dagbok som dokumenterar tankar, aktiviteter och upplevelser under dagen och skicka den till Folklivsarkivet. Arkivet vill fånga så många olika röster och levda erfarenheter som möjligt och uppmuntrar alla att delta.

12 maj - dagen som blir bevarad
Delta online www.folklivsarkivet.lu.se

Den 12 maj uppmuntras människor över hela Sverige att delta i ett unikt kulturellt projekt, att föra en dagbok som dokumenterar tankar, aktiviteter och upplevelser under dagen och skicka den till Folklivsarkivet. Arkivet vill fånga så många olika röster och levda erfarenheter som möjligt och uppmuntrar alla att delta. 

Dagböckerna blir del av samlingarna och bevarar en ögonblicksbild av det dagliga livet i Sverige för framtida generationer att utforska och förstå. Initiativet startade med en inbjudan från Mass Observation Archive att delta som svensk partner i projektet som lanserats i Storbritannien.   

Oavsett om du är student, förälder, professionell eller pensionär är ditt perspektiv värdefullt, och din dagbok kan ge en unik inblick i det svenska livets mosaik. Din dagbok behöver inte vara lång eller komplicerad; även ett fåtal stycken kan ge inblick i din värld.