Om webbplatsen

Lyssna med Talande Webb

Lunds universitet använder tjänsten Talande Webb för uppläsning av innehåll. Talande Webb är ett hjälpmedel som:

  • läser upp webbsidor och pdf-filer
  • markerar den text som läses upp
  • sparar uppläst tal som mp3
  • förstorar texten och
  • ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser.

Talande Webb fungerar på smarta mobiltelefoner, surfplattor och på datorer (Mac och Windows) utan att du behöver ladda ned programmet till din egen dator. Talande Webb är gratis för dig som användare.

För att aktivera Talande Webb på den här webbplatsen, klicka på länken nedan. Du kan även aktivera Talande Webb på alla våra webbsidor genom att klicka på länken i menyn längst upp.

Aktivera Talande Webb

Om kakor (cookies)

Den här webbplatsen använder kakor (cookies). En kaka är en liten textfil som lagras på din dator när du besöker en webbplats. Enligt lagen om elektronisk kommunikation, ska alla som besöker en webbplats som använder kakor samtycka till att det lagras kakor på användaren dator och informeras om vad kakor används till och hur sådan användning förhindras.

Humaniora och teologis webbplatser använder kakor för att få tillgång till bättre besöksstatistik. Humaniora och teologi sparar ingen personlig information om besökarna via kakor.

Viss information om användningen av våra webbsidor skickas till Google då vi använder tjänsten Google Analytics. Vi använder anonymiseringsversionen av Google Analytics, vilket innebär att ingen information skickas vidare till Google som kan sammankopplas med någon individuell användare.

Läs mer om hur Google använder den data som de får via våra webbplatser

Om du inte vill tillåta att kakor lagras på din dator kan du stänga av funktionen i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan också radera kakor som lagrats på din dator i efterhand. Hur du gör detta beror på vilken webbläsare du använder – du kan hitta mer information om detta i din webbläsares hjälpfunktion.

Om du väljer att inte tillåta kakor riskerar du att förlora viss funktionalitet på webbplatsen.

Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Sidansvarig: gabi.louisedotterfolklivsarkivet.luse | 2020-06-12