Sök i databasen

En sökdatabas erbjuds för Skånes musiksamlingar. Klicka på länken "Sök i databasen" nedan och logga in som allmän användare utan kontonamn och lösenord, genom att klicka vidare på texten "Logga in som gäst":

Sök i databasen

Sökdatabasen uppdateras kontinuerligt med ljudfiler. Om en post saknar ljudfil ta kontakt för frågor och eventuell expediering, vilket även gäller intervjuer och övriga registrerade dokument, exempelvis noter och vistexter.*

Tips för användaren av sökdatabasen:

  • Använd rutan för "Snabbsökning" i toppmenyn och skriv in ett eller flera valfria sökord. Tryck enter. Antal funna poster visas en bit till vänster om snabbsökningsrutan. För att se de olika posterna navigera framåt eller bakåt med hjälp av pilarna längst till vänster i toppmenyn.
  • Befintliga ljudfiler (mp3) avlyssnas genom att klicka på ljudspelaren. Om posten innehåller ett dokument (pdf/jpg) eller en videofil (mp4), högerklicka/sekundärklicka för att hämta (exportera fältinnehåll).

Teckenförklaring vid registrerat acc. nr. samt motsvarande arkivförteckning:

B = fältinspelningar - Arkivförteckning

F = fonogram - Arkivförteckning

N = noter - Arkivförteckning

S = skillingtryck - Arkivförteckning

V = visor/vistexter - Arkivförteckning

VF = video/film - Arkivförteckning

# (endast nr) = Övrigt och särskilda samlingar - Arkivförteckning

Kopior från Kulturen i Lund - Arkivförteckning

 

OBS! Bengt Ericssons samling med nedladdningsbara noter och dokument är flyttade till denna sida.

 

*En del av Skånes musiksamlingaras noter och vistexter kan laddas ner som digitala kopior via dessa resurssidor: Notsamlingen (N) och Vissamlingen (V).

 

För support: kontakt.

Sidansvarig: Patrik.Sandgrenfolklivsarkivet.luse | 2024-02-26